Project: huisvesting verenigingen Wessem

Graag informeer ik u over de laatste stand van zaken rondom het project ” huisvesting verenigingen Wessem”.

Programma van eisen
De afgelopen maanden spraken we met alle betrokken partijen over het programma van eisen van de toekomstige huisvesting.
Meer dan 22 partijen (verenigingen, beheerders, dorpsraad) deden mee aan deze gesprekken, waarvoor hartelijk dank.
Momenteel schrijven we het programma van eisen op papier uit. En vergelijken we de uitgangspunten van de het raadsbesluit in december 2017 met het programma van eisen. Hieruit blijkt dat op een aantal onderdelen verschillen zijn. Deze verschillen worden eerst met de projectwethouder Tim Snijckers besproken. Tim is de opvolger van wethouder Math Wilms voor dit project vanwege een nieuwe verdeling van de verantwoordelijkheden in het college. Daarna bespreken we de verschillen met het college (dat bestaat uit de burgemeester en alle wethouders).
Naar verwachting halverwege de maand juli verzoeken we iedere partij om de individuele gegevens, die wij hebben opgeschreven, te controleren. Ook infomeren wij partijen over het standpunt van de projectwethouder en het college over de geconstateerde verschillen. Na de controle wordt het programma van eisen in conceptvorm afgerond. Aansluitend vindt een gezamenlijke bijeenkomst plaats om de gezamenlijke onderdelen in het programma van eisen met elkaar te bespreken. Tenslotte stelt het college het programma van eisen definitief vast.

Het programma van eisen is een belangrijk document. Dit document is nodig zodat voor alle betrokken duidelijk is wat wel en ook niet bij dit project wordt gerealiseerd.
Daarnaast dient dit document als basis om de nieuwe huisvesting te ontwerpen, vergunningen aan te vragen en bouwkosten te bepalen.

Beheer en Exploitatie
In de nieuwe huisvestingsituatie zijn (nieuwe) afspraken nodig over het beheer en de exploitatie. Op basis van de gevoerde gesprekken met alle partijen schrijven we de mogelijkheden nu op. Ook deze resultaten worden nogmaals ter controle aan alle partijen voorgelegd, gelijktijdig met het programma van eisen. Vervolgens bespreek ik ook deze resultaten met de projectwethouder en het college.

Bijeenkomst
Zoals eerder aangekondigd presenteren we de uitkomsten van het programma van eisen op een gezamenlijke bijeenkomst.
Voor deze bijeenkomst wordt per vereniging gevraagd om 1 afgevaardigde aan te wijzen, die aan deze bijeenkomst deelneemt.
Nadere informatie hierover ontvangt u over enkele weken. Naar verwachting vindt de bijeenkomst einde augustus/ begin september plaats.

Overige activiteiten
Voor het project zijn momenteel ook enkele andere activiteiten in uitvoering.
Denk hierbij aan

• nauwkeurig inmeten van het jeugdhuis en de sporthal inclusief de omgeving.
  • onderzoek naar de bodemgesteldheid ter plaatse van de geplande nieuwbouw.
  • overleg met Rijkswaterstaat en het waterschap Limburg in relatie tot het (hoog) waterbeschermingsgebied.

Deze gegevens zijn ook belangrijk voor de uitwerking van onze plannen.

Met vriendelijke groet,

Harald Meuwissen