Wensbus ook voor Wessem

De Wensbus binnenkort ook in Maasgouw?

Samen met een vertegenwoordiging uit iedere kern onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om een wensbus in de gemeente te laten rijden.
Een wensbus wordt bestuurd door vrijwilligers en rijdt binnen de gemeentegrenzen op plaatsen waar het openbaar vervoer minder of niet komt. De wensbus is een project van de provincie Limburg en wordt ook door de provincie gefinancierd. Een van de voorwaarden van de provincie om een wensbus rond te laten rijden is dat er in een gemeente genoeg vrijwilligers zijn die de wensbus willen besturen. Dit laatste is de initiatiefgroep en de gemeente nu aan het inventariseren.

Langer zelfstandig door wensbus

De wensbus ondersteunt hulpbehoevenden binnen de gemeentegrenzen. Met de wensauto kunnen zij toch boodschappen doen, naar de huisarts, naar zorgvoorzieningen zoals een Huiskamer Plus of deelnemen aan sociale activiteiten. Hierdoor kunnen zij langer zelfstandig blijven en ontlast het ook hun omgeving.

Wat is een wensbus?

De wensbus steunt volledig op vrijwilligers. Het is een kleine bus of auto voor maximaal 8 personen. Inwoners regelen zelf de inzet van dit vervoer en besturen zelf de bus. Het is een extra vervoersdienst die ontstaat naast het bestaande openbaar vervoer.

Als vrijwilliger rondrijden in de wensbus?

Wij zijn op zoek naar chauffeurs, coördinators en planners die mee willen helpen om de wensbus in Maasgouw te kunnen laten rondrijden. In de praktijk zal de inzet als chauffeur neerkomen op ongeveer één dag per maand. Chauffeurs dienen de inwoners verantwoord en veilig te vervoeren. U kunt de wensbus besturen als u in het bezit bent van een geldig rijbewijs B, een Verklaring Omtrent Gedrag en een medische verklaring heeft. U krijgt ook een rijinstructie. Mogelijke kosten worden uiteraard vergoed.

Informatiebijeenkomst 16 mei

Op dinsdag 16 mei is er een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op het traject dat moet leiden tot de start van de wensbus in Maasgouw. De bijeenkomst is in De Spil in Maasbracht en begint om 19.30 uur.

Meer informatie?

Als u het leuk lijkt om een mede inwoner te helpen of op zoek bent naar meer informatie, dan kunt u een mail sturen naar wensbusmaasgouw@gmail.com. Bezoek de website van de provincie Limburg. voor meer informatie of neem contact op met Paul Heffels van Menswel via (0475) 48 48 48.